Assam Current Affairs January 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs Quiz 2023 for APSC - Current Affairs of Assam January 2023 Questions and Answers

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জানুৱাৰী ২০২৩

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2023? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2023 for the upcoming competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2023 for APSC and other govt exams 2023. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam January 2023 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জানুৱাৰী ২০২৩) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2023 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs January 2023 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs January 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK Quiz 2022

Assam Current Affairs 2023 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs questions and answers 2023. So, read all these important Assam Current Affairs, GK & News 2023 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2023 for Competitive Exams are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2023

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2023. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

• Must Buy - GK e-Book by World_Polity [150 MCQs included]

• Must Buy : Download Last 6 Months Current Affairs 2022 PDF from January 2022 to June 2022

• Must visit : List of Best Guide Books for APDCL Exam 2022-23

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly two very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs of January 2023. They are :

1. Who has been honoured with Pranab Barua Shilpi Award 2022 ?

Ans : Kiran Sankar Rai

2. Which state became the first state in the country to pass the Lokayukta Bill ?

Ans : Maharashtra 

• Download Last 6 Months Current Affairs PDF 2022 from July to December

Download Last 6 Months Current Affairs 2022 PDF from July 2022 to December 2022 by World Polity

Click Here

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জানুৱাৰী ২০২৩

Current Affairs of Assam January 2023

Here are the GK on daily Current Affairs of Assam January 2023 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2023 in order to answer the questions :

1. Who has been named as acting Central Vigilance Commissioner ?

Ans : Praveen K Srivastava 

2. Who has been appointed Engineer-in-Chief of Army ?

Ans : Lieutenant General Arvind Walia 

3. Who has been appointed as the Chairman of the National Highway Authority of India (NHAI) ?

Ans : Santosh Kumar Yadav

4. Who has been has been appointed as the Chief Executive Officer of the Food Safety & Standards Authority of India (FSSAI) ?

Ans : Shri Ganji Kamala V Rao IAS 

5. Who has been appointed as the Chief Executive Officer and Chairman of the Railway Board ?

Ans : Anil Kumar Lahoti 

6. Who has been awarded Atal Samman Award for his excellence in field of science & research ?

Ans : Prabhu Chandra Mishra 

7. Who Sworn in as the Prime minister of Israel for a Record 6th Time ?

Ans : Benjamin Netanyahu

8. A new British Indian Army memorial to be built in which city ? 

Ans : Glasgow, Scotland

9. Who Sworn in as the Prime Minister of Nepal ? 

Ans : Pushpa Kamal Dahal

10. Which Indian cyclist Bets 30th Ekalabya Puraskar for the year 2022 ? 

Ans : Swasti Singh

11. Who has been appointed India’s 79th Grandmaster?

Ans : Pranesh M.

12. Which city has the greatest number of jobs for women across the nation?

Ans : Chennai

13. Which country’s first palm-leaf manuscript museum is located?

Ans : Kerala

14. Who has been chosen to serve as the ‘US House of Representatives’ new Speaker?

Ans : Kevin McCarthy

15. Who has been chosen to serve as India’s deputy NSA?

Ans : Pankaj Kumar Singh

16. The “shared school bus system” and the “agricultural response vehicle” programme were both introduced in which state?

Ans : Meghalaya

17. Who was the recipient of Bahrain’s ISA for Service to Humanity?

Ans : Dr. Sanduk Ruit

18. Who has been chosen to serve as the National Health Authority’s director?

Ans : Praveen Sharma

19. What will be the focus of the 2023 World Economic Forum?

Ans : Cooperation in a Fragmented World

20. Which state has become the first Union Territory of India to go completely digital ?

Ans : Jammu and Kashmir

21. Who has been appointed as the Director in the National Health Authority (Ayushman Bharat Digital Mission) under the Ministry of Health and Family Welfare ?

Ans : Praveen Sharma

22. Who has been honored with the Indian Achievers Award as the most distinguished scientist of the year 2022 ?

Ans : R Vishnu Prassad

• Assam Current Affairs January 2023 in Assamese - Click Here

• Download Arihant GK Book 2022 PDF in English - CLICK HERE

• Download Manorama Year Book 2022 PDF in English - CLICK HERE

For Monthly Current Affairs of Assam 2022

Assam Current Affairs January 2022

Assam Current Affairs February 2022

Assam Current Affairs March 2022

Assam Current Affairs April 2022

Assam Current Affairs May 2022

Assam Current Affairs June 2022

Assam Current Affairs July 2022

Assam Current Affairs August 2022

Assam Current Affairs September 2022

Assam Current Affairs October 2022

Assam Current Affairs November 2022

Assam Current Affairs December 2022

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

• APSC Prelims & Mains Exam Syllabus 2022-23

• APDCL Recruitment Syllabus 2022-23

• India GK Questions and Answers

Well if you like the Assam Current Affairs December 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close