Assam Current Affairs June 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs Quiz 2024 for APSC - Current Affairs of Assam June 2024 Questions and Answers

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জুন ২০২৪

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2024? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2024 for the upcoming Assam competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2024 for APSC and other govt exams 2024. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam June 2024 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জুন 2024) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police/Assam TET/Assam Grade III & Grade IV exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2024 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs June 2024 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs June 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam Monthly GK Quiz 2024

Assam Current Affairs 2024 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs questions and answers 2024. So, read all these important Assam Current Affairs June, GK & News 2024 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2024 for Competitive Exams are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2024

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2024. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

• Download Assam Direct Recruitment Exam 2024 E-Book Pdf : :

Well from the below link you can download the best guide book for Asssm Direct Recruitment Exam 2024 ::

Download Assam Direct Recruitment Exam 2023-24 E-Book Pdf

-CLICK HERE TO BUY-

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly five very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs of June 2024 for Assam competitive exams 2024. They are :

1. Which country has recently officially recognised Palestine?

Ans : Slovenia

2. In which seat in Lok Sabha elections 2024, more than 2 lakh votes were cast on 'NOTA'?

Ans : Indore (Madhya Pradesh)

3. Who has become the first batsman in the world to hit 600 sixes in international cricket?

Ans : Rohit Sharma

4. Recently, India launched Biopharmaceutical Alliance with which countries?

Ans : US, Japan and South Korea

5. What is the name of the Russian cosmonaut, who recently became the first person to spend 1000 days in space?

Ans : Oleg Kononenko

Current Affairs of Assam June 2024

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা জুন ২০২৪

Here are the GK on daily Current Affairs of Assam June 2024 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2024 in order to answer the questions :

1. Who is the youngest tribal woman to win from an unreserved constituency?

Ans : Priyanka Jarkiholi contested from the Chikkodi seat of Karnataka on the ticket of Indian National Congress.

2. Which candidate won the elections with the highest margin of votes?

Ans : Shankar Lalwani

3. How many seats did NDA win in the Lok Sabha elections 2024?

Ans : the results of Lok Sabha Election NDA managed to secure its victory at 293 seats, out of which BJP won 240 seats becoming the largest part of the alliance. BJP was followed by TDP with 16 seats and JDU with 12 seats. 

4. INDI Alliance managed to win how many Lok Sabha Constituencies this election?

Ans : 234 seats

5. What is the minimum number of Lok Sabha seats required by a party to be eligible to appoint Leader of Opposition?

Ans : 55 seats

6. Who is the youngest candidate to win Lok Sabha Elections 2024?

Ans : Shambhavi Choudhary

7. Who is the oldest candidate to win the Lok Sabha Elections 2024?

Ans : TR Balu (DMK)

8. Citizens of which constituency pressed the highest number of NOTA votes ?

Ans : Indore

9. Recently, two wetlands of which state have been included in the list of 'Ramsar sites' ?

Ans : Bihar

10. In which state plastic waste management and recycling plant was inaugurated recently ?

Ans : Sikkim

11. Who has been given the additional charge of Director General of Employees State Insurance Corporation ?

Ans : Kamal Kishore Son

12. At what rate has the Monetary Policy Committee kept the repo rate unchanged for the eighth consecutive time ?

Ans : 6.50%

13. Bharat Heavy Electricals Limited has secured an order for a thermal power project from which company?

Ans : Adani Power Limited

• Download GK e-Book by World_Polity [150 MCQs included] - CLICK HERE 

Assam Current Affairs February 2024

Assam Current Affairs March 2024

Assam Current Affairs April 2024

Assam Current Affairs May 2024

Last 6 Months Current Affairs of Assam 2023

Assam Current Affairs July 2023

Assam Current Affairs August 2023

Assam Current Affairs September 2023

Assam Current Affairs October 2023

Assam Current Affairs November 2023

Assam Current Affairs December 2023

Assam Monthly Current Affairs April 2024 Questions & Answers

Well here we have given Assam Monthly Current Affairs June 2024 Questions & Answers, you can read and note down them in your notebook and practice well before your exams. 

UPSC-APSC-SSC-Banking-Railways-PNRD-JAA-Irrigation-DHS-Assam Police- Assam Grade III & Grade IV exams is considered as one of the toughest exams and is conducted with tight security. So to grab a job it's always all about how well you have read & how much revisions you have done. Thank you. Best of Luck. 

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

Well if you like the Assam Current Affairs June 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams, do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close