Assam Current Affairs May 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs Quiz 2024 for APSC - Current Affairs of Assam May 2024 Questions and Answers

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা মে ২০২৪

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2024? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2024 for the upcoming Assam competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2024 for APSC and other govt exams 2024. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam May 2024 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা মে' 2024) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police/Assam TET/Assam Grade III & Grade IV exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2024 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs May 2024 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs May 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam Monthly GK Quiz 2024

Assam Current Affairs 2024 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs questions and answers 2024. So, read all these important Assam Current Affairs May, GK & News 2024 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2024 for Competitive Exams are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2024

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2024. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

• Download Assam Direct Recruitment Exam 2024 E-Book Pdf : :

Well from the below link you can download the best guide book for Asssm Direct Recruitment Exam 2024 ::

Download Assam Direct Recruitment Exam 2023-24 E-Book Pdf

-CLICK HERE TO BUY-

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly five very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs of May 2024 for Assam competitive exams 2024. They are :

1. Who has been appointed as the Presiding Officer of the Securities Appellate Tribunal (SAT)?

Ans : Dinesh Kumar

2. What is the theme of ‘International Labour Day 2024’?

Ans : Ensuring safety and health at work in a changing climate

3. Who has been appointed As Director In DPIIT ?

Ans : Pratima Singh (IRS)

4. Who was recently awarded the title of Grandmaster by the International Chess Federation?

Ans : Vaishali Ramesh Babu

5. India test fired smart anti-submarine missile developed by whom?

Ans : DRDO

Current Affairs of Assam April 2024

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা মে ২০২৪

Here are the GK on daily Current Affairs of Assam May 2024 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2024 in order to answer the questions :

1. Who has become the youngest chess player in the world to win the FIDE Candidates Chess Tournament ?

Ans : D. Gukesh

2. Who has been appointed as Additional Secretary in the Union Ministry of Health and Family Welfare ?

Ans : Aradhana Patnaik

3. Who has become the first woman Vice Chancellor of Aligarh Muslim University ?

Ans : Professor Naima Khatoon

4. Who has been awarded the Player of the Year award at the Laureus Sports Awards ceremony 2024 ?

Ans : Novak Djokovic

5. Which famous industrialist has been honored with 'Humanitarian Award' by Kalinga Institute of Social Sciences ?

Ans : Ratan Tata

6. Who has been appointed CVO of Cotton Corporation of India Limited ?

Ans : Nidhi S Jain

7. Who has taken over as the 26th Chief of Naval Staff of the Indian Navy ?

Ans : Admiral Dinesh Kumar Tripathi

8. Who has been awarded the 'Goldman Environment Prize 2024' ?

Ans : Alok Shukla

9. Who has been appointed as the Managing Director and CEO of 'Dhan Lakshmi Bank' ?

Ans : Ajit Kumar

10. Who recently took over as the Vice Chief of the Indian Navy?

Ans : Krishna Swaminathan

• Download GK e-Book by World_Polity [150 MCQs included] - CLICK HERE 

Assam Current Affairs February 2024

Assam Current Affairs March 2024

Assam Current Affairs April 2024

Last 6 Months Current Affairs of Assam 2023

Assam Current Affairs July 2023

Assam Current Affairs August 2023

Assam Current Affairs September 2023

Assam Current Affairs October 2023

Assam Current Affairs November 2023

Assam Current Affairs December 2023

Assam Monthly Current Affairs April 2024 Questions & Answers

Well here we have given Assam Monthly Current Affairs April 2024 Questions & Answers, you can read and note down them in your notebook and practice well before your exams. 

UPSC-APSC-SSC-Banking-Railways-PNRD-JAA-Irrigation-DHS-Assam Police- Assam Grade III & Grade IV exams is considered as one of the toughest exams and is conducted with tight security. So to grab a job it's always all about how well you have read & how much revisions you have done. Thank you. Best of Luck. 

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

• Best Guide Books for Assam Competitive Exams

Well if you like the Assam Current Affairs May 2024 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams, do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close