Assam Current Affairs December 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs Quiz 2023 for APSC - Current Affairs of Assam December 2023 Questions and Answers

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ডিচেম্বৰ ২০২৩

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2023-24? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2023 for the upcoming Assam competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2023 for APSC and other govt exams 2023-24. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam December 2023 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ডিচেম্বৰ ২০২৩) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police/Assam TET/Assam Grade III & Grade IV exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2023 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs December 2023 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs December 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam Monthly GK Quiz 2023

Assam Current Affairs 2023 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs questions and answers 2023. So, read all these important Assam Current Affairs December, GK & News 2023 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2023 for Competitive Exams are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2023

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2023. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

• Must visit : Assam State GK for ADR Exam 2023-24

• Download Assam Direct Recruitment Exam 2023-24 E-Book Pdf : :

Well from the below link you can download the best guide book for Asssm Direct Recruitment Exam 2023-24 ::

Download Assam Direct Recruitment Exam 2023-24 E-Book Pdf

-CLICK HERE TO BUY-

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly five very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs of December 2023 for Assam Direct Recruitment exam 2023-24. They are :

The Sahitya Akademi Award winners from Assam 2023

Among the recipients, five prominent writers from Assam brought laurels to the State by bagging Sahitya Akademi Awards 2023 in different categories.

The writers from Assam who bagged the award are:

1. Rothindranath Goswami has been conferred with the prestigious Sahitya Akademi Bal Sahitya Puraskar for his book titled 'Powalimoni Aru Sisingor Dusahasik Abhiyan' (Assamese Novel).

2. Pratima Nandi Narzary has been conferred with the prestigious Sahitya Akademi Bal Sahitya Puraskar for her book titled 'Gosaini Gwjwn Nwjwr' (Bodo Short Stories).

3. Jintu Gitartha has been conferred with the Sahitya Akademi Yuva Puraskar for his book titled 'Mon Mora Tora' (Assamese Short Stories).

4. Mainaosri Dwimary has been conferred with the Sahitya Akademi Yuva Puraskar for her book titled 'Som, Jio Arw....' (Bodo Poetry).

5. Naina Adhikari has been conferred with the Sahitya Akademi Yuva Puraskar for her book titled 'Ghat-Pratighatika Udgarharu' (Nepali Poetry).

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ডিচেম্বৰ ২০২৩

Current Affairs of Assam December 2023

Here are the GK on daily Current Affairs of Assam December 2023 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2023 in order to answer the questions :

1. Who took charge as Director General of the Central Industrial Security Force (CISF) ?

Ans : Senior Indian Police Service officer Nina Singh 

2. Which institution constituted a taskforce to examine the impact of Digital Personal Data Protection Act on Insurance sector?

Ans : IRDAI

3. Which country recently hiked its military spending to 30% of fiscal expenditure?

Ans : Russia

4. What has the Indian Railway Conference Association renamed the railway station 'Ayodhya Junction'?

Ans : Ayodhya Dham

5. Who has been appointed as the new chairman of Kotak Mahindra Bank?

Ans : CS Rajan

6. In which country did the Union Cabinet recently approve the opening of the Consulate General of India?

Ans : New Zealand

7. Which city is being developed as India's first 'AI City'?

Ans : Lucknow

8. Which stealth guided-missile destroyer was recently inducted into the Indian Navy?

Ans : INS 'Imphal'

9. Which is the first warship to be named after a city in the north-east ?

Ans : INS 'Imphal'

10. Who is the designer of INS Imphal ?

Ans : Warship Design Bureau

11. Who won the women's singles title at the National Badminton Championships 2023?

Ans : Aditi Parekh

12. Who won the title of Chennai Grand Masters 2023?

Ans : Dommaraju Gukesh

13. In which state was the intra-district helicopter service inaugurated recently?

Ans : Uttar Pradesh

14. Which country has decided to withdraw from the Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC)?

Ans : Angola

15. Bhoomi Rashi Portal' is an initiative of which ministry?

Ans : Ministry of Road Transport and Highways

16. Who was recently awarded Bhutan's prestigious National Order of Merit Gold Medal?

Ans : Poonam Khetrapal Singh

17. How many people will be honored with the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award 2023?

Ans : 2

18. In which city did PM Modi inaugurate the world's largest meditation center?

Ans : Varanasi

19. Who has become the 8th bowler in the world to take 500 or more wickets in Test cricket?

Ans : Nathan Lyon

20. Which Indian recently successfully climbed Antarctica's highest peak 'Mount Vinson'?

Ans : Sheikh Hasan Khan

• Download GK e-Book by World_Polity [150 MCQs included] - CLICK HERE

• Assam Current Affairs December 2023 in Assamese - CLICK HERE

Assam Current Affairs January 2023

Assam Current Affairs February 2023

Assam Current Affairs March 2023

Assam Current Affairs April 2023

Assam Current Affairs May 2023

Assam Current Affairs July 2023

Assam Current Affairs August 2023

Assam Current Affairs September 2023

Assam Current Affairs October 2023

Assam Current Affairs November 2023

For Monthly Current Affairs of Assam 2022

Assam Current Affairs January 2022

Assam Current Affairs February 2022

Assam Current Affairs March 2022

Assam Current Affairs April 2022

Assam Current Affairs May 2022

Assam Current Affairs June 2022

Assam Current Affairs July 2022

Assam Current Affairs August 2022

Assam Current Affairs September 2022

Assam Current Affairs October 2022

Assam Current Affairs November 2022

Assam Current Affairs December 2022

Assam Monthly Current Affairs December 2023 Questions & Answers

Well here we have given Assam Monthly Current Affairs December 2023 Questions & Answers, you can read and note down them in your notebook and practice well before your exams. 

UPSC-APSC-SSC-Banking-Railways-PNRD-JAA-Irrigation-DHS-Assam Police- Assam Grade III & Grade IV exams is considered as one of the toughest exams and is conducted with tight security. So to grab a job it's always all about how well you have read & how much revisions you have done. Thank you. Best of Luck. 

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

Well if you like the Assam Current Affairs December 2023 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams, do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close