Assam Current Affairs October 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs 2021 for APSC - Current Affairs of Assam October 2021 Questions and Answers Set 5

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2021? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2021 for the upcoming competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2021 for APSC and other govt exams 2021. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam October 2021 questions & answers for the upcoming exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2021 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs October 2021 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs October 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK Quiz 2021 

Assam Current Affairs 2021 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs 2021. So, read all these important Assam Current Affairs, GK & News 2021 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2021 are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2021

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2021. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

Assam GK and Current Affairs for Competitive Exam

There are mainly two very important Assam GK Quiz and Current Affairs of October 2021. They are :

1. Who has unanimously recognized the right to a clean movement? 

Ans : United Nations Human Rights Council

2. India has become a member of the United Nations Human Rights Council for which time? 

Ans : Sixth

Current Affairs of Assam October 2021

Here are the GK on Current Affairs of Assam October 2021 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2021 in order to answer the questions :

1. Where has India's first e-fish market app 'Fish Waale' been launched? 

Ans : Assam

2. Who has inaugurated India's first Sports Arbitration Centre? 

Ans : Kiren Rijiju

3. In which country Gandhi Museum has been inaugurated in Noakhali? 

Ans : Bangladesh

4. Who has been appointed as the new Director of Production of National Mineral Development Corporation (NDMC)?

Ans : DK Mohanty

5. Which Sangh will be launched by Prime Minister Narendra Modi today?

Ans : Indian Space Association

6. Recently who has launched “MyPortApp” for digital monitoring of port operations in Kolkata?

Ans : Sarbananda Sonowal

7. In which city the "National Mission on Edible Oil - Oil Palm Business Summit" has been organized for the North-Eastern states of India?

Ans. Guwahati

8. Which state government has announced to ban bottled water from 01 January 2022?

Ans. Sikkim

9. Which medal has been won by wrestler Anshu Malik in the World Championship? 

Ans : Silver

10. UNESCO has launched 2021 State of the Education Report for which country? 

Ans : India

11. The operation of Lokpriya Gopinath Bordoloi airport located in which state has been handed over to Adani Group recently? 

Ans : Assam

12. Who will host the 56th National Cross Country Championship in 2022? 

Ans : Nagaland

13. Which medal has been won by the Indian team in Asian Table Tennis Championship? 

Ans : Bronze

14. Who has launched Jal Jeevan Mission App and Rashtriya Jal Jeevan Kosh? 

Ans : Narendra Modi

15. Recently Tata technologies has tied up with which state government to encourage innovation? 

Ans : Manipur

16. Which company has launched its largest 'Creator Education Programme' in India? 

Ans : Facebook

17. Recently in which state of India first Khasi woman chief secretary has been appointed? 

Ans : Meghalaya

18. The central government has changed the name of 'Mid Day Meal Scheme' to what? 

Ans : PM Poshan Scheme

19. Which state's Judima Rice Wine has got GI tag recently? 

Ans : Assam

20. Where will the Commonwealth Games 2022 will be held? 

Ans : Birmingham, UK

21. Who become 34th Director General of National Cadet Corps (NCC)? 

Ans : Lt. General Gurbirpal Singh

22. Who is conferred with Aryabhatta Award 2021? 

Ans : G Satheesh Reddy (DRDO Chairman) 

23. Who got National Florence Nightingale Award 2021? 

Ans : Bhanumati Gheewala

24. Which state government has tied up with NGOs to run Eklavya School? 

Ans : Arunachal Pradesh

25. Which mission has been launched to curb COVID during festivals? 

Ans : Mission 100 Days

26. Which state has launched the CM Da Haisi initiative? 

Ans : Manipur

27. Who has been appointed as the adviser to PM Modi? 

Ans : Amit Khare

28. Where has SGADF organized the 6th International Championship? 

Ans : Nepal

29. Who has received the PETA India Award for Vegan Leather Initiative? 

Ans : PK Sangma

30. Who has set a target of skilling 30 million people by 2030? 

Ans : IBM

31. Who has been named as the mascot of the FIFA U-17 Women's World Cup 2022?

Ans : Ibha

32. Who has won the Crown of 'Miss Earth India 2021'? 

Ans : Rashmi Madhuri

33. Which state Chief Minister recently inaugurated the Oxygen Park? 

Ans : Tripura

34. Which state government has withdrawn the controversial Marriage Amendment Bill 2021? 

Ans : Government of Rajasthan

35. Who has been appointed as the Chairman of the National Commission for Protection of Child Rights? 

Ans : Priyank Kanungo

36. Where was the United Nations Biodiversity Summit 2021 held? 

Ans : China

37. Who has been appointed as the new Joint Secretary in the PMO? 

Ans : Meera Mohanty

38. Bhaskarabda calender will be added to the official calender of which state? 

Ans : Assam

39. Which space agency has launched Lucy Mission? 

Ans : NASA

40. Who will be honored with Harmony India Awards 2021? 

Ans : Veer Munshi

41. Who won Ms. International Woman title? 

Ans : Dr Akshata Prabhu

42. What is the rank of India in World Justice Project's Rule of Law index 2021? 

Ans : 79th

43. What is the rank of India in the released Global Food Security Index 2021? 

Ans : 71st

44. Which country has recently test fired a new Ballistic Missile? 

Ans : North Korea

45. Where has the Indian Army established Airspace Control Centre recently? 

Ans : Arunachal Pradesh

46. Who has inaugurated Kushinagar International Airport recently? 

Ans : Narendra Modi

47. Who has topped the world in emmission related to crop burning? 

Ans : India

48. Where will be the 52nd International Film Festival of India be held? 

Ans : Goa

49. For which state NABARD has approved Rs 608 Crore for the infrastructure project? 

Ans : Assam

50. Where has been discovered a new species of microscopic snail Georissa Mawsmaiensis? 

Ans : Meghalaya

* For Monthly Current Affairs of Assam Click the below links -

Current Affairs of Assam 2021 January to June - Set 1

Current Affairs of Assam 2021 January to June - Set 2

Assam Current Affairs August 2021

Assam Current Affairs September 2021

Assam Curremt Affairs November 2021

Assam Current Affairs December 2021

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

* Assam Current Affairs 2020 

* Recent New Appointments & Honors in India 2021

* Alternative Names of Ahom Kings 

Well if you like the Assam Current Affairs October 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close