Assam Current Affairs November 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs 2021 for APSC - Current Affairs of Assam November 2021 Questions and Answers Set 6

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2021? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2021 for the upcoming competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2021 for APSC and other govt exams 2021. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam November 2021 questions & answers for the upcoming exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2021 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs November 2021 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs November 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK Quiz 2021 

Assam Current Affairs 2021 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs 2021. So, read all these important Assam Current Affairs, GK & News 2021 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2021 are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2021

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2021. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

Assam GK and Current Affairs for Competitive Exam

There are mainly two very important Assam GK Quiz and Current Affairs of November 2021. They are :

1. Who has won the Nelson Mandela Noble Peace Prize 2021? 

Ans : Ajay Kumar Sharma

2. Where 29 museum have been inaugurated to protect the culture of the tribes? 

Ans : Manipur

Current Affairs of Assam November 2021

Here are the GK on Current Affairs of Assam November 2021 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2021 in order to answer the questions :

1. Which ministry has launched a market segment named "Green Day Ahead Market (GDAM) ?

️Ans : Ministry of New and Renewable Energy

2. Who has inaugurated Valiyazhikkai Lighthouse in Kerala? 

Ans : Sarbananda Sonowal 

3. Which organization has released the report "The Changing Wealth of Nations 2021"?

️Ans : World Bank

4. How many years has the central government extended the tenure of RBI Governor Shaktikanta Das?

️Ans : 3 years

5. Which social media company has changed its corporate name to "META"?

️Ans : Facebook

6. India has applied for loan from Asian Development Bank and which bank to buy COVID-19 vaccines?

️Ans : Asian Infrastructure Investment Bank

7. Who is re appointed as the Director General of WHO? 

Ans : Tedros Adhanom

8. Which country has presided over the 16th G20 Summit 2021?

Ans : Italy

9. What is the rank of India in the World Justice Project (WJP) Rule of Law Index 2021?

Ans : 79

10. Which Shatabdi Express has become the first IMS certified train?

Ans : Chennai-Mysore-Chennai Shatabdi Express.

11. Which state's cabinet has approved the caste based census?

Ans : Andhra Pradesh Cabinet

12. Who has been appointed as the new director of Power Finance Corporation L imited?

Ans : Rajeev Ranjan Jha

13. Who won First Miss India Award 2021? 

Ans : Pearl Agarwal

14. Who has been appointed as the head coach of the Indian Men's Cricket team by BCCI? 

Ans : Rahul Dravid

15. Which country has recently approved the Pfizer vaccine for children aged 5 to 11?

Ans : USA

16. Which mission has been included in the Guiness Book of World Records? 

Ans : National Mission for Clean Ganga

17. Which state has announced to start the census of Indus River Dolphin? 

Ans : Punjab

18. Which country's parliament has introduced a bill to declare Diwali as a National Holiday? 

Ans : USA

19. Who has become the new chairman of the Prime Minister's Economic Advisory Council? 

Ans : Bibek Debroy

20. Who has taken over as the Additional Director General of Assam Rifles? 

Ans : Dinesh Kumar Singh

21. Who has taken over as the Commanden of the National Defence Academy? 

Ans : Sanjeev Kapoor

22. Who has become the first woman to walk in space? 

Ans : Wang Yaping

23. Recently Bandhan Bank has nominated Zubeen Garg as its brand ambassador for which state?

Ans : Assam

24. Which state has developed the country's first bamboo cricket bat and stump? 

Ans : Tripura

25. Who has become the 71 st Grand Master of India?

Ans : Sankalp Gupta

26. Who has become the new Chief of NDRF? 

Ans : Atul Karwal

27. Where has a new Biotechnology Centre for Northeast Tribals been inaugurated? 

Ans : Arunachal Pradesh

28. Who has been appointed as the new Secretary General of Rajya Sabha? 

Ans : P C Modi

29. Who has been appointed as the Director General of NCB? 

Ans : Satya Narayan Pradhan

30. In which state the World Bank has approved Rs 770 Crore to improve river transport? 

Ans : Assam

31. Which state has approved Kaiser-e-Hind as the state butterfly? 

Ans : Arunachal Pradesh

32. Which city won the title of cleanest city in India? 

Ans : Indore

33. Which state has been awarded the Indira Gandhi Peace Prize 2021?

Ans : Pratham

34. Which IIT centre for Nenotechnology has been started? 

Ans : IIT Guwahati

35. Which state has celebrated Lachit Day on 24th November? 

Ans : Assam

36. Where has the first International Conference on Hydrogen Energy has been inaugurated? 

Ans : New Delhi

37. Who represented India in the 13th Asian Summit? 

Ans : M Venkaiah Naidu

38. Indian Air Force has received two Mirage 2000 Fighter aircraft from which country? 

Ans : France

39. Who has launched the worlds first DART Mission? 

Ans : NASA

40. Who has approved 1.5 billion USD loan to India to buy COVID-19 vaccines? 

Ans : ADB

41. Where is the Indian Railways building the world's highest bridge? 

Ans : Manipur

42. Who has been named Marriam Webster's word of the year for 2021? 

Ans : Vaccine

For Monthly Current Affairs of Assam Click the below links -

Current Affairs of Assam 2021 January to June - Set 1 - Set 2

Assam Current Affairs August 2021

Assam Current Affairs September 2021

Assam Current Affairs October 2021

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

* Best Guide Books for APSC 

* Current Affairs GK Quiz for UPSC Prelims

* Assam History MCQ 

Well if you like the Assam Current Affairs November 2021 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close