Assam Current Affairs August 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK and Current Affairs Quiz 2022 for APSC - Current Affairs of Assam August 2022 Questions and Answers

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা আগষ্ট ২০২২

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2022? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2022 for the upcoming competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2022 for APSC and other govt exams 2022. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam August  2022 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা আগষ্ট ২০২২) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2022 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs August 2022 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs August 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams

Assam GK Quiz 2022

Assam Current Affairs 2022 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs questions and answers 2022. So, read all these important Assam Current Affairs, GK & News 2022 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2022 for Competitive Exams are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2022

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2022. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

• Must visit : Assam Grade III & Grade IV Exam Syllabus 2022

• Must visit : 100+Government Schemes and the Implementing Ministries

• Must BuyDownload Last 6 Months Current Affairs 2022 PDF from January 2022 to June 2022 - Click Here

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly three very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs of August 2022. They are :

1. From July 28 to August 8, nearly 200 Indian athletes competing for medals across 16 different sports at the Commonwealth Games 2022 in Birmingham. The Commonwealth Games 2022 - Birmingham 2022 - will take place in 15 venues spread across the West Midlands region, with seven of them being located in the city of Birmingham, England - the host of the games.

• Must visit : Download APSC CCE Previous Year Question Papers PDF

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা আগষ্ট ২০২২

Current Affairs of Assam August 2022

Here are the GK on Current Affairs of Assam August 2022 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2022 in order to answer the questions :

1. Which Indian state has become the first to launch the Semiconductor Policy 2022-27?

Ans : Gujarat

2. What name has been given to Point 5140 at Dras in Kargil?

Ans : Gun Hill

3. Who won the first Gold medal for India in the Commonwealth Games 2022?

Ans : Mirabai Channu

4. Which weightlifter has won Gold medal for India in the Commonwealth Games 2022?

Ans : Achinta Sheuli

5. Which medal did Bindiyarani Devi won in the CWG 2022?

Ans : Silver in 55kg weightlifting

6. Who won a Gold medal in men’s 67kg in the CWG 2022?

Ans : Jeremy Lalrinnunga

7. Which special task force has been constituted by the Union Health Ministry?

Ans : A Special Task Force for Monkeypox

8. Who has been appointed as Delhi’s new Police Commissioner?

Ans : Sanjay Arora

9. Which state’s police has received President’s colours from the Vice President?

Ans : Tamil Nadu

10. Which new policy has been unveiled by the Delhi government?

Ans : New Excise Policy 2021-2022

11. How many labs have been grated permission to conduct Monkeypox testing by the Central Government?

Ans : 15 labs

12. Who has emerged as the highest bidder for 5G spectrum in India?

Ans : Reliance Jio

13. What is the total amount of 5G spectrum auction?
Ans : Rs. 1.5 lakh crores

14. What is the deadline for 5G spectrum allocation?

Ans : 10th August

15. What is the highest bid received in the 5G spectrum?

Ans : Rs. 88,078 crores by Reliance Jio

16. When will 5G services be launched in India?

Ans : October 2022

17. Which Indian athletes have won medals in Judo in CWG 2022?

Ans : Shushila Likmabam – Silver in women’s 48kg, Vijay Kumar – Bronze in men’s 60kg

18. Who has been appointed as new Principal DG of the Press Information Bureau?

Ans : Satyendra Prakash

19. Who has been appointed as World Bank’s New Country Director for India?

Ans : Auguste Tano Kouame

20. Who has been appointed the 49th Chief Justice of India (CJI)? 

Ans : Justice Uday Umesh Lalit

21. Who has appointed  as chief financial officer (CFO) of Power Grid Corporation of India Limited ? 

Ans : Pramod Kumar

22. Who became India’s 75th Grandmaster by winning a tournament in Romania? 

Ans : Chess prodigy V Pranav

23. Who was honoured with the 'dPal rNgam Duston' award -- the highest civilian honour of Ladakh? 

Ans : Tibetan spiritual leader Dalai Lama

24. Who has been elected as the deputy president of FIDE, the international chess body? 

Ans : Viswanathan Anand

25. Who has been elected the next Vice-President of India?

Ans : Jagdeep Dhankar

26. How many votes did Jagdeep Dhankar get during the Vice-Presidential polls?

Ans : 528 votes

27. Which anniversary is observed in India on 8th August?

Ans : Quit India Movement Anniversary

28. How many medals did India win in Commonwealth Games 2022?

Ans : 61 medals

29. Who has been named as new Chairman and MD of Oil India?
Ans : Ranjith Rath

Must Buy - GK e-Book by World_Polity [150 MCQs included]

Assam Current Affairs August 2022 in Assamese - Click Here

Assam Current Affairs January 2022

Assam Current Affairs February 2022

Assam Current Affairs March 2022

Assam Current Affairs April 2022

Assam Current Affairs May 2022

Assam Current Affairs June 2022

Assam Current Affairs July 2022

For Monthly Current Affairs of Assam Click the below links -

Current Affairs of Assam 2021 January to June - Set 1 - Set 2

Assam Current Affairs August 2021

Assam Current Affairs September 2021

Assam Current Affairs October 2021

Assam Curremt Affairs November 2021

Assam Current Affairs December 2021

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

• Assam GK for APSC, Grade III & Grade IV Exam, DHS, Assam Police Exam

India GK Questions and Answers in English

• Awards and Honours of Assam 2022

• 50 GK for Assam Direct Recruitment 2022

Well if you like the Assam Current Affairs August 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close