Assam Current Affairs April 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams - অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ২০২২

Assam GK and Current Affairs Quiz 2022 for APSC - Current Affairs of Assam April 2022 Questions and Answers

Hello, aspirants are you preparing for APSC or any other Assam Govt Exams 2022? If yes, then you must be aware of the most important Monthly Current Affairs of Assam 2022 for the upcoming competitive exam preparation. Therefore every aspirants need to know the latest Assam GK and Current Affairs 2022 for APSC and other govt exams 2022. In this regard "World_Polity" decides to provide you the most important Current Affairs of Assam April 2022 (অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা এপ্ৰিল ২০২২) questions & answers for the upcoming APSC/PNRD/JAA/Irrigation/DHS/Assam Police exams. Infact the Assam Current Affairs, GK & News 2022 questions and answers will be a key topic in the GK current affairs section for the upcoming exams. So the Assam GK and Current Affairs April 2022 will be a pedestrian to crack your exam. 

Assam Current Affairs April 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams - অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ২০২২

Assam GK Quiz 2022

Assam Current Affairs 2022 for APSC

In this article we have provided you latest Assam Current Affairs 2022. So, read all these important Assam Current Affairs, GK & News 2022 for the upcoming APSC Prelims & Mains exam as well as other govt exams. These monthly Current Affairs Assam 2022 are extremely important and should be a part of your preparation.

Monthly Current Affairs of Assam 2022

In order to succeed in the prestigious competitive examination, it is important that the aspirant has access to the latest updated monthly current affairs of Assam 2022. Specially the toppers of APSC recommend that aspirant start their preparation with the latest monthly Current Affairs Assam topics for the upcoming any competitive exams.

Assam GK and Monthly Current Affairs Quiz for Competitive Exam

There are mainly two very important Assam GK Quiz and Monthly Current Affairs Quiz of April 2022. They are :

1. Who has won the BBC Indian Sportswoman of The Year award 2021?

Ans : Mirabai Chanu

2. Who has been appointed as the new Foreign Secretary by the Central Government? 

Ans : Vinay Mohan Kwatra

• Must visit : Assam Grade III & Grade IV Exam Syllabus 2022

• Must visit : Apply Latest & Upcoming Govt Jobs in Assam 2022

অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা এপ্ৰিল ২০২২

Current Affairs of Assam April 2022

Here are the GK on Current Affairs of Assam April 2022 for your upcoming exams. Read all these most important monthly current affairs Assam GK Quiz 2022 in order to answer the questions :

1. Which state's Living Root Bridge has been included in the UNESCO World Heritage List? 

Ans : Meghalaya

2. Recently India Ratings has estimated India's GDP growth rate to be what percent in FY23? 

Ans : 7.2%

3. the government has approved the purchase of how many indigenous Light Combat Helicopters from HAL? 

Ans : 15

4. Who has launched the new website of the Department of Justice? 

Ans : Kiren Rijiju

5. Who has been appointed as the new chairman of UPSC? 

Ans : Manoj Soni

Assam Current Affairs April 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams - অসমৰ সাম্প্ৰতিক পৰিক্ৰমা ২০২২

6. What is the theme of the 5th Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation (BIMSTEC) Summit?

Ans : Towards a Resilient Region, Prosperous Economies, Healthy People

7. Who has won the BBC Emerging Player award 2021?

Ans : Shafali Verma

8. Which country chaired the 5th BIMSTEC summit?

Ans : Sri Lanka

9. The world’s first wildlife conservation bond was issued by the World Bank for which animal?

Ans : Black Rhinoceros

10. Which bank acquired the Indian consumer banking businesses of Citibank?

Ans : Axis Bank

11. Who has introduced the Indian Antarctic Bill, 2022, in the Lok Sabha? 

Ans : Union Minister Jitendra Singh

12. Which state has won the 21st National Para-Swimming Championship? 

Ans : Maharashtra

13. Who has decided to increase the Dearness Allowance or DA by 3% for government employees? 

Ans : Central Government

14. Who bagged the First Prize of the ‘National Water Awards-2022’ ? 

Ans : Shri Mata Vaishno Devi Shrine Board (SMVDSB)

15. Which state government has tied up with Samsung to start Sports Digital Experience Center? 

Ans : Manipur

16. The book 'The Tiger of Drass' authored by whom has been published? 

Ans : Meena Nayyar

17. Who has launched a software named FASTER? 

Ans : NV Ramana

18. Who has been re-elected as the Chairman of Payments Council of India? 

Ans : Vishwas Patel

19. The Chief Minister of which state has launched Catch the Rain Campaign 2022? 

Ans : Manipur

20. Who has become the new MD of Delhi Metro Rail Corporation? 

Ans : Vikas Kumar

21. Recently a new ball has been released for the FIFA World Cup 2022, what is its name? 

Ans : Al Rihla

22. Who has written the book 'Crunch Time: Narendra Modi's National Securities Crisis'? 

Ans : Sreeram Chaulia

23. Who has launched the logo, mascot jersey and anthem of Khelo India University Games 2021? 

Ans : Anurag Thakur

24. In which country a public emergency has been declared due to economic crisis? 

Ans : Sri Lanka

25. Who has become the new commandant of 'NDA'?

Ans : Ajay Kochhar

26. Which state has become the largest producer of vegetables in India? 

Ans : Uttar Pradesh

27. Who has taken over as the Director General of the Geological Survey of India? 

Ans : Dr S Raju

28. In which country has Prime Minister Modi inaugurated cross-border train services and RuPay payment system? 

Ans : Nepal

29. Who has recently started the Anti-Human Trafficking Cell?

Ans : NITI Aayog

30. Who has won the ICC Women's Cricket World Cup 2022'?

Ans : Australia

31. FIDE has handed over the hosting rights of FIDE Chess Olympiad 2022 to which country? 

Ans : India

32. Who has introduced 'The Indian Antarctic Bill 2022' in the Lok Sabha? 

Ans : Dr Jitendra Singh

33. India's first rapid rail has been unveiled from Delhi to where? 

Ans : Meerut

34. Who has won the Miami Open tennis title 2022? 

Ans : Iga Swiatek

 35. Who will host the 83rd National Table Tennis Championship 2022? 

Ans : Meghalaya

36. Who has become the richest person in India and Asia? 

Ans : Gautam Adani

37. Who has won the award for 'Best Children's Music Album'? 

Ans : Falguni Shah

38. Which state's Chandrapur district has been recorded as the third hottest place in the world? 

Ans : Maharashtra

39. Which state has been ranked first among the states with the lowest unemployment rate in the country?

Ans : Chhattisgarh

40. Who has won the F1 Australian Grand Prix 2022? 

Ans : Charles Leclerc

41. Which state government has tied up with NLSIU for fellowship? 

Ans : Meghalaya

42. Recently WHO has suspended the supply of which Covid vaccine? 

Ans : Covaxin

43. Where has the first batch of Indian Navy aircrew completed training? 

Ans : US

44. Who has been appointed to the United Nations High Level Expert Group? 

Ans : Dr Arunabha Ghosh

45. Who has been appointed as the chairman of NABH? 

Ans : Mahesh Verma

46. Where will India's tallest medical tower be built? 

Ans : Jaipur 

47. Which has become the first Hindi novel to be selected for the International Booker Prize? 

Ans : Tomb of Sand

48. Recently Vice Chief Lt Gen Manoj Pandey has been appointed as the Chief of ? 

Ans : Indian Army

49. According to a recent report, which state has had the highest incidence of forest fires in the last two decades? 

Ans : Mizoram

50. Who has been elected as the New Prime Minister of Pakistan? 

Ans : Shehbaz Sharif

51. Who has chaired the 20th meeting of NTCA? 

Ans : Bhupendra Yadav

52. Who has topped the State Energy and Climate Index of NITI Aayog? 

Ans : Gujarat

53. How many medals has India won in Thailand Open Boxing Tournament 2022?

Ans : 10

54. Who will be the first recipient of Lata Deenanath Mangeshkar Puraskar?

Ans : PM Narendra Modi

55. Which nation will host the 2026 Commonwealth Games?

Ans : Australia

56. Which city has been recognised as the "2021 Tree City of the World"? 

Ans : Mumbai and Hyderabad

57. Who became the 1st country to give legal rights to wild animals ?

Ans : Ecuador

58. Who has been named India’s G20 chief coordinator?

Ans : Harsh Vardhan Shringla

59. Which country has approved wheat suppliers to India?

Ans : Egypt

60. In which state Rongali Bihu Festival has been celebrated? 

Ans : Assam

61. Which country will host the 'Street Child Cricket World Cup 2023'? 

Ans : India

62. Who has been honored with the International Gandhi Prize 2021 for Leprosy?

Ans : Dr Bhushan Kumar & Leprosy Yagna Trust (Gujarat)

63. Who has been re-appointed as the chairman of the "National Commission for Minorities'?

Ans : Iqbal Singh Lalpura

64. In which state's Dima Hasao district, stone pots of megalithic period have been found? 

Ans : Assam

65. Who inaugurated the 'Prime Minister Museum'?

Ans : Narendra Modi

Netherland

66. What is the recent WTO forecast for global trade growth in 2022? 

Ans : 03%

67. Who has won the 'FIH Junior Women's Hockey World Cup 2022'? 

Ans : Netherlands

68. Who has become the second Indian player to score 10000 runs in T20 cricket? 

Ans : Rohit Sharma

69. Who has presided over the India Education Summit 2022? 

Ans : Dharmendra Pradhan

70. In which state Jalmarg Conclave 2022 has been organized? 

Ans : Assam

71. Where has Prime Minister Modi unveiled a 108 feet tall statue of Hanuman ji? 

Ans : Gujarat

72. Where has India's first pure green hydrogen plant started? 

Ans : Assam

73. When is 'National Civil Services Day' celebrated? 

Ans : 21 April

74. Where has the Senior Asia Wrestling Championship started?

Ans : Mongolia

75. Who has been appointed as Director (Finance) and CFO by ONGC? 

Ans : Pomila Jaspal

76. Where has India's first portable solar rooftop system been unveiled? 

Ans : Gandhinagar

77. Which missile has been successfully test-fired by the Indian Air Force from Sukhoi fighter aircraft recently? 

Ans : Brahmos

78. Which tech company has launched the Switch to Android app? 

Ans : Google

79. Who has launched the world's first crypto supported payment card? 

Ans : Nexo

80. Where has the 83rd Senior National Table Tennis Championship started?

Ans : Meghalaya

81. Which Indian American has been appointed as Defense Advisor to Kamala Harris? 

Ans : Shanti Sethi

82. Which country has suspended agricultural imports from India?

Ans : Indonesia

83. Who has become the new CEO of 'Advertising Standards Council of India'? 

Ans : Manisha Kapoor

84. Who will launch the 'National Data and Analytics Platform' ?

Ans : NITI Aayog

85. According to the recent World Bank report, by what percentage has there been a decline in poverty in India?

Ans : 12.3%

86. Where will the highest national flag of the Northeast be hoisted? 

Ans : Manipur

87. Who has chaired the first meeting of 'Inter-Ministerial Coordination Group'? 

Ans : Harsh Vardhan Shringla

88. Who has become the first Indian player to take 150 wickets in IPL? 

Ans : Bhuvneshwar Kumar

89. Where has Prime Minister Modi laid the foundation stone of WHO Global Center for Traditional Medicine? 

Ans : Gujarat

90. When is the 'United Nations Chinese Language Day' celebrated? 

Ans : 20 April

91. Who has been appointed new Vice Chairperson of NITI Aayog

Ans : Dr. Suman K Bery

92. Which medal has Anshu Malik won in the 'Asian Wrestling Championship'? 

Ans : Silver

93. Which Indian cricketer has been named in Wisden 5 'Cricketers of the Year 2022'? 

Ans : Rohit Sharma

94. Who has been chosen as the new Global Peace Ambassador? 

Ans : Babita Singh

95. India will give an additional 500 million dollars to which country? 

Ans : Sri Lanka

96. Who has been appointed as the General Manager of ICC? 

Ans : Wasim Khan

97. Who has been honored with the 6th Entrepreneurial Leadership Award 2022? 

Ans : Vivek Lall

98. Where has the British Prime Minister inaugurated the factory of British company JCB in India? 

Ans : Vadodara

99. Who has become the new chairman of the Haj Committee of India? 

Ans : Abdullahkutty

100. What is the theme for Earth Day 2022 ? 

Ans : Invest in Our Planet

101. Who has inaugurated the 7th edition of Raisina Dialogue? 

Ans : Narendra Modi

102. Where has Defense Minister Rajnath Singh honored the veterans of the 1971 war? 

Ans : Assam

103. Who has been honored by Indo American Chamber of Commerce? 

Ans : Dr Bina Modi

104. Which country will host 21st World Congress of Accountants (WCOA) 2022?

Ans : India

105. Who has been named the 2022 Laureus Sportsman of the Year?

Ans : Max Verstappen

106. Who has been named Sportswoman of the Year?

Ans : Elaine Thompson-Herah

Assam Current Affairs April 2022 in Assamese - Click Here

Assam Current Affairs January 2022

Assam Current Affairs February 2022

Assam Current Affairs March 2022

Assam Current Affairs May 2022

For Monthly Current Affairs of Assam Click the below links -

Current Affairs of Assam 2021 January to June - Set 1 - Set 2

Assam Current Affairs August 2021

Assam Current Affairs September 2021

Assam Current Affairs October 2021

Assam Curremt Affairs November 2021

Assam Current Affairs December 2021

Now World_Polity is on every platform you can connect with us by just clicking the below social media links. Thank You. 

• Subscribe our Youtube channel

• Join our Facebook Page

• Join our telegram Channel

* Recent Top Most Searches :

• Assam Govt Medals and Awards 2021

Indian Polity Quiz for UPSC IAS Prelims 2022

• National Organisations & their Headquarters

Well if you like the Assam Current Affairs April 2022 - Monthly Current Affairs of Assam for Competitive Exams do comment & show your support by sharing it to the other aspirants and if there is any query you are welcome to ask.

Post a Comment

0 Comments

close